1999

Toneelkring  "De Totetrekkers"

Paprika uit Afrika                                                                              1999

Auteur: Kamiel Kemels

Regie: Bert Van Hecke


Sanne Van Reeth, dochter van Roger en Maria, werkt als vrijwilligster in Afrika. Ze geeft er les, zowel aan kinderen als volwassenen. Ze is verliefd geworden op Amedee, een inboorling, die voor verpleger studeert.

Sanne is zwanger en wil met Amedee trouwen. Daarom heeft ze haar ouders en broer Ludovic uitgenodigd om hen het heuglijke nieuws te vertellen. Daar ze echter vreest dat dit niet van een leien dakje zal lopen heeft ze ook haar tante Clementine en oom Albert gevraagd om mee te komen.


Daisy, de stewardess van het plaatselijke "Hutten Hotel", miss Boeloe Boeloe, de huishoudster en Lamoemba, de klusjesman hebben Sanne beloofd alles in het werk te stellen om haar ouders te helpen overtuigen hun voorgenomen huwelijk te aanvaarden.

Zelfs Padré Ferdinand, een missie-pater zal de ouders proberen te overtuigen.


Wanneer het bonte gezelschap toekomt zet iedereen zijn beste beentje voor om Roger en Maria zo goed mogelijk te ontvangen. Ze stellen alles in het werk om hen zo voorzichtig mogelijk op de grote schok voor te bereiden.

Als Sanne hen uiteindelijk het grote nieuw vertelt gaan de poppen aan het dansen. Rogen en maria willen niets van het geplande huwelijk weten en besluiten om onmiddellijk naar huis te vertrekken samen met Sanne.


Ze hebben echter niet gerekend op ... en dan is er nog Chitta!

© Copyright 2012. All Rights Reserved.